Om oss


Snövit Veterinär – för dig och ditt djur

Företaget startades för 11 år sedan. Snejana Petrovici, som är grundaren, gjorde sin veterinärutbildning (och doktorat) i Rumänien. När hon besökte Sverige fanns inga planer på att stanna men hon blev helt enkelt kär i Sverige. Hon landade i södra Sverige och jobbade där som distriktsveterinär och ett år som anställd i Åre, men valde sedan att starta sin egna veterinärklinik i Järpen. Den 5:e augusti 2019 flyttade vi till Undersåker och den enskilda firman blev aktiebolag. Den 22:a maj 2023 flyttade vi till Järpen, vi finns numera på adressen: Norra vägen 29, 837 31 Järpen.

Snövit Veterinär tar emot alla smådjur, även om hundar och katter är de vanligaste besökarna. Vi vaccinerar också hästar. Vi brinner för friskvård och jobbar hela tiden i förebyggande syfte. Vi utför undersökningar, behandlingar samt operationer. I lokalen har vi samtlig modern utrustning, bland annat digital röntgen, ultraljud, blodprovsapparat med mera.

I dagsläget är vi  9 stycken som jobbar på Snövit Veterinärmottagning: Snejana och Georgia som är veterinärer. Emma, Mimmi och Ardit arbetar som djurvårdare på utökad nivå. Emma är för tillfället mammaledig. Ardit arbetar på att få sin svenska veterinärlegitimation. Jenny jobbar som butikschef/receptionist, Sawnoi (Noi) jobbar som lokalvårdare, Michael som vaktmästare och Luna som hoppar in på lördagar vid receptionen och enklare djurvårdssysslor. 


Snejana Elena Petrovici - Leg.veterinär och klinikchef

Jag heter Snejana Elena Petrovici, 41 årig kvinna med ursprung från Rumänien.

Jag utbildade mig som veterinär i Rumänien mellan 2000-2006, sen specialiserade jag mig som toxikolog - förgiftningar och motgift - PhD studier (2006-2010) - Doktor titeln inom veterinärmedicin.

Januari 2011 kom jag till Sverige och började jobba som veterinär. Jag trivs i Åre Kommun och därför har jag startat mitt eget företag - Snövit Veterinärmottagning. Namnet kommer från att Snejana betyder Snövit på serbiska.

Min tanke med den här veterinärmottagningen är att göra en hemliknande och varm plats med professionella behandlingar av djur. Alla är välkomna, med eller utan ett speciellt ärende!

Jag bor lite utanför Järpen tillsammas med min katt: Elsa.


Jenny Rhodin - Receptionist/butikchef

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur. I dagsläget har jag två hundar och fyra katter.

Jag har alltid haft ett intresse för vad mina djur äter, så jag har ägnat många timmar åt att läsa på om olika foder för att jag vill vara medveten om vad mina djur äter.

2019, 2020 ,2021 och 2022 har jag flertalet gånger varit på kurs för att fördjupa mina kunskaper om grundläggande näringslära och nutrition inom hund och kattfoder.

Att få jobba i en djurbutik/veterinärmottagning har varit en dröm för mig sen jag var liten. Jag trivs väldigt bra här.


Emma Rhodin - Djurvårdare på utökad nivå

Jag gick tre årigt gymnasium på Torsta och utbildade mig till Djurvårdare.

Jag fördjupade mig då i ämnena djursjukvård, etologi, hund, djurhållning i park och marina däggdjur.

I mars 2020 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för djur, jag har i dagsläget  en häst, en hund och två katter.

Jag gillar att jobba med djur och människor, så att få jobba på Snövit Veterinärmottagning är väldigt roligt. Jag trivs väldigt bra!

Just nu är jag föräldraledig men jag kommer tillbaka snart :)


Mimmi Flodman - Djurvårdare på utökad nivå

Hej! 

Jag heter Mimmi och jobbar på Snövit Veterinärmottagning som djurvårdare på utökad nivå.

Djur av alla slag har varit en del av min vardag i hela mitt liv. 
På min fritid spenderar jag mycket tid med min familj och mina två Border Collies samt ser efter våra får.

Att utbilda mig till Djurvårdare och få arbeta på klinik är en dröm sedan flera år och jag ser fram emot allt jag kommer att lära mig här. 


Georgia Kolombi - Leg. veterinär

Hej!

Jag heter Georgia Kolombi.

Jag är en 26 årig veterinär från Albaninen.

Jag fick min svenska veterinär legitimation och jobbar som leg. veterinär på Snövit Veterinärmottagning.

Jag gillar att jobba kliniskt och är intresserad av kirurgi.

 

Hemma har jag en hund som heter Odi.


Ardit Luzaj -Djurvårdare på utökad nivå

Hej!
Jag heter Ardit Luzaj.

Jag är en 27-årig veterinär från Albaninen som jobbar som djurvårdare på utökad nivå på Snövit Veterinärmottagning tills jag får min svenska veterinärlegitimation. 

Jag växte upp med djur runt omkring mig och älskar att vara med dem. Jag är en väldigt tålmodig, glad och positiv person hela tiden.

Min hund heter Odi och han är en 4 år gammal golden retriver.

 Vi ser fram emot att träffa alla som kommer här på  Snövit Veterinärmottagning. 

Sawnoi Muenlamai - Lokalvårdare

Jag kom till Sverige 2012. I Thailand har jag arbetat på Hotell och i restaurang, i köket och med städning. När jag kom till Sverige gick jag 1 år på SFI. Här på Snövit Veterinärmottagning arbetar jag med lokalvård. Ni hittar också på kliniken att köpa frysta hjortron, blåbär, lingon, kantareller och vårrullar som jag plockar och förbererder med mycket kärlek. 


Michael 

Jag heter Michael och är anställd som vaktmästare på Snövit veterinärmottagning. Jag jobbar främst med att få våra lokaler att fungera och se fina ut. Mitt hjärta slår hårt för djur i allmänhet och hundar i synnerhet. Jag har en irländsk staffordshire bullterrier och jag har över tjugo års intensiv erfarenhet av den och dess närbesläktade raser. 


Luna

Jag heter Luna och bor i Åre. Djur har alltid varit en stor del av mig och något som jag brunnit för i hela mitt liv. På vår gård utanför Åre har jag och min familj tre hästar, två kaniner, en hund och en katt.

Sedan jag var fem år gammal har jag drömt om att bli veterinär. Därför studerar jag just nu på naturvetenskapliga programmet i Järpen för att sedan kunna utbilda mig till veterinär. Jag jobbar på kliniken på lördagar och älskar mitt arbete där!

Följ oss på Facebook!