Om oss


Snövit Veterinär – för dig och ditt djur

Företaget startades för sju år sedan. Snejana Petrovici Karpas, som är grundaren, gjorde sin veterinärutbildning (och doktorat) i Rumänien. När hon besökte Sverige fanns inga planer på att stanna men hon blev helt enkelt kär i Sverige. Hon landade i södra Sverige och jobbade där som distriktsveterinär och ett år som anställd i Åre, men valde sedan att starta sin egna veterinärklinik i Järpen. Den 5:e augusti 2019 flyttade vi till Undersåker. Vi finns numera på adressen: Långåkersvägen 2, 837 96 Undersåker.

Snövit Veterinär tar emot alla smådjur, även om hundar och katter är de vanligaste besökarna. Vi brinner för friskvård och jobbar hela tiden i förebyggande syfte. Vi utför undersökningar, behandlingar samt operationer. I lokalen har vi samtlig modern utrustning bland annat digital röntgen, ultraljud, blodprovsapparat med mera.

I dagsläget är vi tre stycken som jobbar på Snövit Veterinärmottagning: Snejana som är veterinär,  Emma som är djurvårdare och Jenny  som är butikschef/receptionist.


Snejana Elena Petrovici Karpas

Jag heter Snejana Elena Petrovici Karpas, 37 årig kvinna med ursprung från Rumänien.

Jag utbildade mig som veterinär i Rumänien mellan 2000-2006, sen specialiserade jag mig som toxikolog - förgiftningar och motgift - PhD studier (2006-2010) - Doktor titeln inom veterinärmedicin.

Januari 2011 kom jag till Sverige och började jobba som veterinär. Jag trivs i Åre Kommun och därför har jag startat mitt eget företag - Snövit Veterinärmottagning. Namnet kommer från att Snejana betyder Snövit på serbiska.

Min tanke med den här veterinärmottagningen är att göra en hemliknande och varm plats med professionella behandlingar av djur. Alla är välkomna, med eller utan ett speciellt ärende!

Är gift från 2016, juli, med en fantastisk man (Phär Karpas) och vi bor i Undersåker, tillsammas med våra två söta katter: Kain och Elsa. Och med våran underbara hund, Fia.


Jenny Rhodin

Jag heter Jenny, är 30 år. Kommer från Lit, men bor i Ytterån sen 10 år tillbaka. 

Har alltid haft ett brinnande intresse för djur. I dagsläget har jag två hundar.

Jag har alltid haft ett intresse för vad mina djur äter, så jag har ägnat många timmar åt att läsa på om olika foder för att jag vill vara medveten om vad mina djur äter.

I mars 2019 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Att få jobba i en djurbutik/veterinärmottagning har varit en dröm för mig sen jag var liten. Jag trivs väldigt bra här.


Emma Rhodin

Jag heter Emma, är 26 år. Kommer från Lit, men bor i Nälden sen 1 år tillbaka.

Gick tre årigt gymnasium på Torsta och utbildade mig till Djurvårdare.

Jag fördjupade mig då i ämnena djursjukvård, etologi, hund, djurhållning i park och marina däggdjur.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för djur, jag har i dagsläget en hund och en häst.

Jag gillar att jobba med djur och människor, så att få jobba på Snövit Veterinärmottagning är väldigt roligt. Jag trivs väldigt bra!


Söker personal

Veterinär sökes

Om dig: 

Vi söker en godhjärtad och kunnig veterinär. Veterinär för heltidsarbete sökes, omgående. Tjänsten är tillsvidare.

Dina arbetsuppgifter:

Snövit Veterinärmottagning i Åre AB är en liten klinik, som befinner sig i Jämtland, Undersåker (13 km från Åre). Veterinär för heltidsarbete, sökes, omgående. Tjänsten är tillsvidare. Smådjursveterinär med erfarenhet inom kliniskt/kirurgiskt arbete sökes. Vi kräver inte specialkompetens, men ett gott hjärta och drivkraft. Du skulle jobba med en jätteduktig djurvådare och/med en annan veterinär: Snejana Petrovici Karpas. Kliniken är välutrustad, med digitalröntgen, ultraljudsapparat, blodprovsapparat m.m och fantastiska kunder som gör att arbetet blir lättare. Lön enligt överenskommelse (grundlön+provision). Ni är välkommna att ansöka genom att skicka ett mejl med cv och personligt brev till adressen: snejanapetrovici1@gmail.com

Om oss: Snövit Veterinärmottagning i Åre AB befinner sig i Undersåker, 13 km från Åre. Vi är en liten kollektiv som brinner för friska djur och glada människor :)


Följ oss på Facebook!