Om oss


Snövit Veterinär – för dig och ditt djur

Företaget startades för sju år sedan. Snejana Petrovici Karpas, som är grundaren, gjorde sin veterinärutbildning (och doktorat) i Rumänien. När hon besökte Sverige fanns inga planer på att stanna men hon blev helt enkelt kär i Sverige. Hon landade i södra Sverige och jobbade där som distriktsveterinär och ett år som anställd i Åre, men valde sedan att starta sin egna veterinärklinik i Järpen. Den 5:e augusti 2019 flyttade vi till Undersåker. Vi finns numera på adressen: Långåkersvägen 2, 837 96 Undersåker.

Snövit Veterinär tar emot alla smådjur, även om hundar och katter är de vanligaste besökarna. Vi brinner för friskvård och jobbar hela tiden i förebyggande syfte. Vi utför undersökningar, behandlingar samt operationer. I lokalen har vi samtlig modern utrustning bland annat digital röntgen, ultraljud, blodprovsapparat med mera.

I dagsläget är vi tre stycken som jobbar på Snövit Veterinärmottagning: Snejana som är veterinär,  Emma som är djurvårdare och Jenny  som är butikschef/receptionist.


Snejana Elena Petrovici Karpas

Jag heter Snejana Elena Petrovici Karpas, 38 årig kvinna med ursprung från Rumänien.

Jag utbildade mig som veterinär i Rumänien mellan 2000-2006, sen specialiserade jag mig som toxikolog - förgiftningar och motgift - PhD studier (2006-2010) - Doktor titeln inom veterinärmedicin.

Januari 2011 kom jag till Sverige och började jobba som veterinär. Jag trivs i Åre Kommun och därför har jag startat mitt eget företag - Snövit Veterinärmottagning. Namnet kommer från att Snejana betyder Snövit på serbiska.

Min tanke med den här veterinärmottagningen är att göra en hemliknande och varm plats med professionella behandlingar av djur. Alla är välkomna, med eller utan ett speciellt ärende!

Är gift från 2016, juli, med en fantastisk man (Phär Karpas) och vi bor i Undersåker, tillsammas med våra två söta katter: Kain och Elsa. Och med våran underbara hund, Fia.


Katrine leg. VETERINÄR

Jag började på Snövit Veterinärmottagning i september 2020. Tog examen i veterinärmedicin 2010 och har efter examen arbetat många år som distriktsveterinär bland annat i Östersund, Hede och i Eskilstuna innan jag bestämde mig för att flytta upp till Jämtland.

Jag gillar att jobba med internmedicin och ultraljud på kliniken. Vilket jag också har gått flera kurser i. Tycker också om att arbeta med mjukdelskiurgi och tänder.


Hemma har jag två hundar och en katt som alla har räddats av olika skäl och därmed hittat en plats med familjen.


Jenny 

Jag heter Jenny, är 31 år. Kommer från Lit, men bor i Ytterån sen 10 år tillbaka. 

Har alltid haft ett brinnande intresse för djur. I dagsläget har jag två hundar.

Jag har alltid haft ett intresse för vad mina djur äter, så jag har ägnat många timmar åt att läsa på om olika foder för att jag vill vara medveten om vad mina djur äter.

I mars 2019 och i mars 2020 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Att få jobba i en djurbutik/veterinärmottagning har varit en dröm för mig sen jag var liten. Jag trivs väldigt bra här.


Emma 

Jag heter Emma, är 27 år. Kommer från Lit, men bor i Nälden sen 1 år tillbaka.

Gick tre årigt gymnasium på Torsta och utbildade mig till Djurvårdare.

Jag fördjupade mig då i ämnena djursjukvård, etologi, hund, djurhållning i park och marina däggdjur.

I mars 2020 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för djur, jag har i dagsläget en hund och en häst.

Jag gillar att jobba med djur och människor, så att få jobba på Snövit Veterinärmottagning är väldigt roligt. Jag trivs väldigt bra!


Frida

Jag heter Frida är 26 år gammal, har kommit tillbaka för att arbeta på Snövit Veterinärmottagning. Har arbetat med Snejana 2014-2016 men är nu tillbaka igen efter några år på vift.
Arbetar nu som Administratör chef. 

Bor i Östersund tillsammans min sambo och våra två hundar. Djur har alltid varit ett stort intresse för mig; är utbildat djurvårdare med inriktning hund och hunddagisföreståndare.


Kathrin

Jag heter Kathrin, är 27 år gammal, utbildad veterinär i Polen och nyinflyttad till Sverige juni 2020. I väntan på min svenska veterinärlegitimation, arbetar jag idag som djursjukskötare på Snövit Veterinärmottagning. 

Sedan min barndom har jag varit intresserad av att hjälpa djur, särskilt vilda djur. 

Jag har varit vårdare för föräldralösa kycklingar.

Mitt liv har alltid varit med djur, har varit volontär i många år inom djurskyddet. Jag har arbetat med betende träning hos hundar. Detta är min passion. 

Jag hoppas att jag ska hitta min plats här. 


Jedrek

Jag heter Jedrek, är 26 år gammal. 2020 slutade jag mina veterinärstudier på universitet i Olsztyn, Polen. Juni 2020 började jag att arbeta på Snövit Veterinärmottagning i Åre AB. 

Jag älskar att arbeta med djur, särskilt med hundar. Under mina studier drev jag ett tillfälligt hem för hemlösa djur, för att hjälpa dom att hitta ett hem. Jag bor med Atom, hunden som jag har adopterat för 4 år sedan. 

Jag tycker om att vandra i den vilda naturen, och är lycklig att få leva i Åres vackra område.


Sawnoi Muenlamai

Jag kom till Sverige 2012. I Thailand har jag arbetat på Hotell och i restaurang. Arbetat i kök och med städning. När jag kom till Sverige gick jag 1 år på SFI. Här hos Snövit arbetar jag med lokalvård. Jag har även arbetat i restaurang kök med att införa Thaimat i menyn.

Följ oss på Facebook!