Om oss


Snövit Veterinär – för dig och ditt djur

Företaget startades för 9 år sedan. Snejana Petrovici, som är grundaren, gjorde sin veterinärutbildning (och doktorat) i Rumänien. När hon besökte Sverige fanns inga planer på att stanna men hon blev helt enkelt kär i Sverige. Hon landade i södra Sverige och jobbade där som distriktsveterinär och ett år som anställd i Åre, men valde sedan att starta sin egna veterinärklinik i Järpen. Den 5:e augusti 2019 flyttade vi till Undersåker och den enskilda firman blev aktiebolag. Vi finns numera på adressen: Långåkersvägen 2, 837 96 Undersåker.

Snövit Veterinär tar emot alla smådjur, även om hundar och katter är de vanligaste besökarna. Vi brinner för friskvård och jobbar hela tiden i förebyggande syfte. Vi utför undersökningar, behandlingar samt operationer. I lokalen har vi samtlig modern utrustning, bland annat digital röntgen, ultraljud, blodprovsapparat med mera.

I dagsläget är vi  6 stycken som jobbar på Snövit Veterinärmottagning: Snejana och Katrine som är veterinärer, Emma  som är djurvårdare på utökad nivå, Jenny  som är butikschef/receptionist, Alexandra som arbetar som administratör/ekonomiansvarig och Sawnoi som är lokalvårdare.


Snejana Elena Petrovici - Leg.veterinär och klinikchef

Jag heter Snejana Elena Petrovici, 39 årig kvinna med ursprung från Rumänien.

Jag utbildade mig som veterinär i Rumänien mellan 2000-2006, sen specialiserade jag mig som toxikolog - förgiftningar och motgift - PhD studier (2006-2010) - Doktor titeln inom veterinärmedicin.

Januari 2011 kom jag till Sverige och började jobba som veterinär. Jag trivs i Åre Kommun och därför har jag startat mitt eget företag - Snövit Veterinärmottagning. Namnet kommer från att Snejana betyder Snövit på serbiska.

Min tanke med den här veterinärmottagningen är att göra en hemliknande och varm plats med professionella behandlingar av djur. Alla är välkomna, med eller utan ett speciellt ärende!

Jag bor lite utanför Järpen tillsammas med mina två katter: Kain och Elsa och med min hund, Fia.


Katrine Dässman - Leg. veterinär

Jag började på Snövit Veterinärmottagning i september 2020. Jag tog examen i veterinärmedicin 2010 och har efter examen arbetat många år som veterinär bland annat i Östersund, Hede och i Sörmland innan jag bestämde mig för att flytta upp till Jämtland igen.

Jag gillar att jobba med internmedicin och ultraljud på kliniken. Vilket jag också har gått flera kurser i. Tycker också om att arbeta med mjukdelskirurgi och tänder.

Hemma har jag tre hundar och en katt.


Jenny Rhodin - Receptionist/butikchef

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur. I dagsläget har jag två hundar och fyra katter.

Jag har alltid haft ett intresse för vad mina djur äter, så jag har ägnat många timmar åt att läsa på om olika foder för att jag vill vara medveten om vad mina djur äter.

2019, 2020 och 2021 har jag flertalet gånger varit på kurs för att fördjupa mina kunskaper om grundläggande näringslära och nutrition inom hund och kattfoder.

Att få jobba i en djurbutik/veterinärmottagning har varit en dröm för mig sen jag var liten. Jag trivs väldigt bra här.


Alexandra Spanu - Administratör/ekonomiansvarig

Hej, jag heter Alexandra. Jag är en 37 -årig kvinna från Rumänien.

Jag bor i Östersund tillsammans med min man och min son. Vi har bott i Sverige i 3 år och vi tycker att det är ett underbart land.

I Rumänien studerade jag psykologi men jag har också erfarenhet av arbete inom administrativa området. Jag älskar att arbeta med siffror eftersom allt är mycket tydligt i matematik. 2 + 2 blir alltid 4 så på Snövit veterinärmottagning är jag ansvarig för ekonomin.


Emma Rhodin - Djurvårdare på utökad nivå

Jag gick tre årigt gymnasium på Torsta och utbildade mig till Djurvårdare.

Jag fördjupade mig då i ämnena djursjukvård, etologi, hund, djurhållning i park och marina däggdjur.

I mars 2020 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för djur, jag har i dagsläget  en häst och två katter.

Jag gillar att jobba med djur och människor, så att få jobba på Snövit Veterinärmottagning är väldigt roligt. Jag trivs väldigt bra!


Sawnoi Muenlamai - Lokalvårdare

Jag kom till Sverige 2012. I Thailand har jag arbetat på Hotell och i restaurang. Arbetat i kök och med städning. När jag kom till Sverige gick jag 1 år på SFI. Här hos Snövit arbetar jag med lokalvård. Jag har även arbetat i restaurang kök med att införa Thaimat i menyn.
 

Följ oss på Facebook!