Om oss


Snövit Veterinär – för dig och ditt djur

Företaget startades för sju år sedan. Snejana Petrovici Karpas, som är grundaren, gjorde sin veterinärutbildning (och doktorat) i Rumänien. När hon besökte Sverige fanns inga planer på att stanna men hon blev helt enkelt kär i Sverige. Hon landade i södra Sverige och jobbade där som distriktsveterinär och ett år som anställd i Åre, men valde sedan att starta sin egna veterinärklinik i Järpen. Den 5:e augusti 2019 flyttade vi till Undersåker. Vi finns numera på adressen: Långåkersvägen 2, 837 96 Undersåker.

Snövit Veterinär tar emot alla smådjur, även om hundar och katter är de vanligaste besökarna. Vi brinner för friskvård och jobbar hela tiden i förebyggande syfte. Vi utför undersökningar, behandlingar samt operationer. I lokalen har vi samtlig modern utrustning bland annat digital röntgen, ultraljud, blodprovsapparat med mera.

I dagsläget är vi  6 stycken som jobbar på Snövit Veterinärmottagning: Snejana som är veterinär, Katrine som är veterinär, Katarina som är djursjukskötare  Emma som är djurvårdare, Jenny  som är butikschef/receptionist och Sawnoi som är lokalvårdare.


Snejana Elena Petrovici Karpas

Jag heter Snejana Elena Petrovici Karpas, 39 årig kvinna med ursprung från Rumänien.

Jag utbildade mig som veterinär i Rumänien mellan 2000-2006, sen specialiserade jag mig som toxikolog - förgiftningar och motgift - PhD studier (2006-2010) - Doktor titeln inom veterinärmedicin.

Januari 2011 kom jag till Sverige och började jobba som veterinär. Jag trivs i Åre Kommun och därför har jag startat mitt eget företag - Snövit Veterinärmottagning. Namnet kommer från att Snejana betyder Snövit på serbiska.

Min tanke med den här veterinärmottagningen är att göra en hemliknande och varm plats med professionella behandlingar av djur. Alla är välkomna, med eller utan ett speciellt ärende!

Jag bor utanför Järpen tillsammas med mina två söta katter: Kain och Elsa. Och med min underbara hund, Fia.


Katrine leg. VETERINÄR

Jag började på Snövit Veterinärmottagning i september 2020. Jag tog examen i veterinärmedicin 2010 och har efter examen arbetat många år som veterinär bland annat i Östersund, Hede och i Sörmland innan jag bestämde mig för att flytta upp till Jämtland igen.

Jag gillar att jobba med internmedicin och ultraljud på kliniken. Vilket jag också har gått flera kurser i. Tycker också om att arbeta med mjukdelskiurgi och tänder.

Hemma har jag tre hundar och en katt som alla har räddats av olika skäl och därmed hittat en plats i familjen.


Jenny 

Jag har alltid haft ett brinnande intresse för djur. I dagsläget har jag två hundar.

Jag har alltid haft ett intresse för vad mina djur äter, så jag har ägnat många timmar åt att läsa på om olika foder för att jag vill vara medveten om vad mina djur äter.

I mars 2019 och i mars 2020 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Att få jobba i en djurbutik/veterinärmottagning har varit en dröm för mig sen jag var liten. Jag trivs väldigt bra här.


Emma 

Jag gick tre årigt gymnasium på Torsta och utbildade mig till Djurvårdare.

Jag fördjupade mig då i ämnena djursjukvård, etologi, hund, djurhållning i park och marina däggdjur.

I mars 2020 var jag iväg på en kurs för att fördjupa mina kunskaper om hund och kattfoder.

Jag har alltid haft ett väldigt stort intresse för djur, jag har i dagsläget en hund och en häst.

Jag gillar att jobba med djur och människor, så att få jobba på Snövit Veterinärmottagning är väldigt roligt. Jag trivs väldigt bra!


Katarina

Jag heter Katarina, är 27 år gammal, utbildad veterinär i Polen och nyinflyttad till Sverige juni 2020. I väntan på min svenska veterinärlegitimation, arbetar jag idag som djursjukskötare på Snövit Veterinärmottagning. 

Sedan min barndom har jag varit intresserad av att hjälpa djur, särskilt vilda djur. 

Jag har varit vårdare för föräldralösa kycklingar.

Mitt liv har alltid varit med djur, har varit volontär i många år inom djurskyddet. Jag har arbetat med betende träning hos hundar. Detta är min passion. 

Jag hoppas att jag ska hitta min plats här. 


Sawnoi Muenlamai

Jag kom till Sverige 2012. I Thailand har jag arbetat på Hotell och i restaurang. Arbetat i kök och med städning. När jag kom till Sverige gick jag 1 år på SFI. Här hos Snövit arbetar jag med lokalvård. Jag har även arbetat i restaurang kök med att införa Thaimat i menyn.

Följ oss på Facebook!